Élelmiszertudományi Doktori Iskola

Menü megjelenítése

Bemutatkozás

Utolsó frissítés: 2023 március 15.

Az Élelmiszertudományi Doktori Iskola Program célja, hogy lehetőséget nyújtson doktori (PhD) fokozat szerzésére: 

  • táplálkozási lánc élelmiszer-kémiája és biokémiája; 
  • élelmiszer-biztonság, élelmiszerek minőségbiztosítása, minőségjellemzése és minőségmegőrzése; 
  • élelmiszer technológia és biotechnológia 
  • élelmiszeripari folyamatok, méréstechnika és automatizálás területén. 

Az Élelmiszertudományi és -mérnöki kutatásnak különös jelentőséget ad, hogy napjainkban egyre fontosabb az élelmiszer-biztonság, az élelmiszer-minőség, valamint a korszerű módszerek és eljárások alkalmazása az élelmiszer feldolgozási láncban. Ilyen módon az egyes témakörök rendkívüli jelentőségűek a hazai élelmiszergazdaság versenyképessége és az EU-tagság tekintetében is. 

A Doktori Iskola Működési Szabályzatának alapját a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban Nftv.), valamint a doktori iskolákról, a doktori eljárás rendjéről és a habilitációról szóló 387/2012. (XII. 19.) Kormányrendelet (a továbbiakban Kormányrendelet), valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Doktori Szabályzata (EDSZ) és Habilitációs Szabályzata (HSZ) képezi.

Doktori iskola vezetője: Simonné Dr. Sarkadi Livia, DSc
Tudományos titkár: Dr. Kiskó Gabriella, PhD
 Email: kisko.gabriella@uni-mate.hu
 Tel.: +36-1-305-7610