Bemutatkozás - MATE Doktori Iskolák
Élelmiszertudományi Doktori Iskola
Menü megjelenítése
Bemutatkozás
Utolsó frissítés: 2023 március 15.
Az Élelmiszertudományi Doktori Iskola Program célja, hogy lehetőséget nyújtson doktori (PhD) fokozat szerzésére:
- táplálkozási lánc élelmiszer-kémiája és biokémiája;
- élelmiszer-biztonság, élelmiszerek minőségbiztosítása, minőségjellemzése és minőségmegőrzése;
- élelmiszer technológia és biotechnológia
- élelmiszeripari folyamatok, méréstechnika és automatizálás területén.
Az Élelmiszertudományi és -mérnöki kutatásnak különös jelentőséget ad, hogy napjainkban egyre fontosabb az élelmiszer-biztonság, az élelmiszer-minőség, valamint a korszerű módszerek és eljárások alkalmazása az élelmiszer feldolgozási láncban. Ilyen módon az egyes témakörök rendkívüli jelentőségűek a hazai élelmiszergazdaság versenyképessége és az EU-tagság tekintetében is.
A Doktori Iskola Működési Szabályzatának alapját a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban Nftv.), valamint a doktori iskolákról, a doktori eljárás rendjéről és a habilitációról szóló 387/2012. (XII. 19.) Kormányrendelet (a továbbiakban Kormányrendelet), valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Doktori Szabályzata (EDSZ) és Habilitációs Szabályzata (HSZ) képezi.
Doktori iskola vezetője: Simonné Dr. Sarkadi Livia, DSc
Tudományos titkár: Dr. Kiskó Gabriella, PhD
Email: kisko.gabriella@uni-mate.hu
Tel.: +36-1-305-7610